Klein beginnen

Het automatiseren van processen met Robotic Process Automation roept misschien vragen op zoals

 • Wat kunnen we automatiseren?
 • Waar kunnen we het beste beginnen?
 • Is dit wel geschikt voor een organisatie zoals de onze?
 • Is het niet te groot en te risicovol?
 • Hoe pakken we het aan?

Voor de hand liggende vragen.

Ons advies: laat je niet weerhouden door deze vragen, en begin klein. We hebben al een aantal organisaties geholpen met precies dat. Praktisch en uitvoerbaar. Klein. Met snelle resultaten.

Klein wil zeggen: met een aantal gerichte processen beginnen die je een snelle Return-on-investment geven. Het is ook mogelijk om een specifiek sub-proces te nemen uit een groter, complexer administratief of financieel proces. Het werkt niet als je probeert alle processen tegelijk te automatiseren, zonder een heldere richting voor ogen te hebben.

hoe te beginnen

Door klein te beginnen kun je de waarde van Robotic Process Automation bewijzen en collega’s laten zien dat RPA een partner is, niet een bedreiging.

We kunnen je helpen klein te beginnen met:

 • Een RPA workshop. Medewerkers weten zelf vaak heel goed waar het monnikenwerk zit. Alleen zijn ze zich er niet altijd van bewust dat dit goed te automatiseren is. Daarom leggen we in een korte Workshop uit wat Robotic Process Automation is. Hoe het werkt en waar je het voor kan inzetten.
  Zodat je medewerkers het gaan begrijpen, draagvlak ontstaat en ze zelf met ideeën gaan komen voor automatisering (want dat is natuurlijk het mooiste).
 • Een Quick Scan om de mogelijkheden te bepalen voor automatisering van de processen binnen een team of afdeling. Daarbij kijken we naar aspecten zoals complexiteit, volume, frequentie en foutgevoeligheid. Dit geeft jullie een goed beeld van de korte en lange termijn mogelijkheden voor RPA binnen het team. Een business case met kwalitatieve en financiële argumenten. Op basis hiervan kunnen jullie onderbouwd een besluit nemen over het vervolg.
 • Een Proof of Concept om de eerste concrete stappen te zetten met automatisering. Kenmerken zijn de korte doorlooptijd en een afgesproken budget. Met een digitale medewerker als concreet resultaat!

Onze aanbieding

 • Onze RPA workshops zijn gratis. We vinden het leuk om het verhaal te vertellen en met medewerkers in gesprek te gaan over hun werkzaamheden, monnikenwerk en te bespreken of het ook anders kan.
 • Een Quick Scan bieden we aan voor een vaste prijs, afhankelijk van het aantal processen wat we gaan onderzoeken. Een gemiddelde Quick Scan kost circa EUR 2.500.
 • De kosten van een Proof of Concept hangen af van de complexiteit en omvang van het gekozen proces. Daar maken we graag goede afspraken over. Vaak kost een Proof of Concept niet meer dan EUR 5.000.