Dagelijks stelt GGD Drenthe met de hulp van onze digitale medewerkers actuele Corona rapportages op. Bijvoorbeeld voor alle burgemeesters. Zo zijn ze op de hoogte en kunnen tijdig maatregelen worden getroffen. GGD Drenthe loopt daarmee voorop en is een inspiratie voor andere (GGD) organisaties. Daar houden we van bij Munker!

GGD Drenthe bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van de inwoners van de 12 Drentse gemeenten. De afgelopen 2 jaar zijn ze zeer druk met de bestrijding van Corona. Daarbij loopt de organisatie – net zoals de andere GGD-organisaties in Nederland – aan tegen uitdagende crisisvraagstukken. De GGD wordt overspoeld met nieuwe en zware administratieve taken, zeker nu het aantal tests en positieve uitslagen zo snel toeneemt. Dat vraagt om overzicht. Wat daarvoor nodig is, is data, veel, en snel.

Ik was eerst sceptisch over het nut en de inzetbaarheid van de digitale medewerkers, maar ik ben nu helemaal overtuigd. Zeker nu ze ook mutaties kunnen doorvoeren in onze systemen.

Michiel Brinksma, Informatiemanager

Lees het hele artikel

GGD Drenthe

Dagelijks stelt GGD Drenthe met de hulp van onze digitale medewerkers actuele Corona rapportages op. Bijvoorbeeld voor alle burgemeesters. Zo zijn ze
Lees bericht »