Organisaties zijn continu op zoek naar mogelijkheden om hun werk sneller te kunnen uitvoeren. Hoe ze hun klanten beter kunnen bedienen. Hoe ze tegelijkertijd geld kunnen besparen in het proces.  

Daartoe is al fors geïnvesteerd in een aantal kernapplicaties, zoals logistieke en ERP systemen, boekhouding, portalen en CRM systemen. Vaak het resultaat van complexe projecten met een lange doorlooptijd.  

De realiteit is helaas dat deze systemen niet altijd goed op elkaar aansluiten. Hierdoor zijn medewerkers genoodzaakt data over te brengen van het ene systeem naar het andere. Of gegevens uit mailtjes halen en inbrengen in één van die systemen.  

Onderzoek van bijvoorbeeld het McKinsey Global Institute geeft aan dat organisaties die deze digitaliseringsmogelijkheden toch aangaan, grote productiviteitsstijgingen weten te realiseren en steeds concurrerender worden. Open deuren natuurlijk!

Ik snap dat je daar allerlei beelden bij hebt zoals grote budgetten, disruptieve processen en een implementatiedatum ver in de toekomst. Echter, met RPA en LowCode is dat absoluut niet aan de orde. Het zijn handige toevoegingen aan het bestaande ICT landschap, die snel en tegen lage kosten kunnen worden gerealiseerd.

Klinkt te mooi om waar te zijn?

GGD Drenthe

Dagelijks stelt GGD Drenthe met de hulp van onze digitale medewerkers actuele Corona rapportages op. Bijvoorbeeld voor alle burgemeesters. Zo zijn ze
Lees bericht »